Financiële check

Als u een huis koopt of verkoopt dan wilt u - voordat u een handtekening zet - graag zoveel mogelijk zekerheid. Dat geldt voor u als koper, maar ook voor ons als verkoper. Daarom vragen we u om bij uw inschrijving een bewijs van financiële check in te dienen. Dit is uiteraard niet verplicht, maar omdat u ons meer zekerheid geeft, geven wij u een streepje voor op andere inschrijvers zonder financiële check bij de toewijzing van woningen.

WAT IS EEN FINANCIËLE CHECK?

Een financiële check laat u uitvoeren door uw hypotheekadviseur of hypotheekverstrekker. Hij of zij bepaalt op basis van uw financiële gegevens of de aankoop van één van de nieuwbouwwoning(en) waarvoor u zich inschrijft financieel haalbaar is. Uw adviseur bevestigt dit schriftelijk in een brief. Deze brief kunt u indienen bij uw inschrijfformulier voor het project.

Een financiële check is natuurlijk geen officieel akkoord van de bank, maar het geeft u wel een goede indicatie of de aankoop van een nieuwbouwwoning in dit project voor u haalbaar is.

WAT STAAT ER IN DE BEVESTIGINGSBRIEF VAN DE FINANCIËLE CHECK? 

In de brief bevestigt uw financieel adviseur dat op basis van uw financiële gegevens de aankoop van één van de woningen waarvoor u zich inschrijft financieel haalbaar zou moeten zijn. De brief bevat minimaal:

  • Uw naam, adres en woonplaats en eventueel die van uw partner;
  • De naam van het project;
  • Logo en adresgegevens van uw bank of hypotheekadviseur (briefpapier);
  • De maximaal te financieren koopsom v.o.n. (inclusief eventueel meerwerk);
  • Datum waarop het document is opgesteld; Naam en contactgegevens van uw financieel adviseur;
  • Handtekening van uw financieel adviseur.

U kunt het ‘Modelformulier bewijs van financiële check’ hier downloaden.

WAAROM EEN FINANCIËLE CHECK? 

Voorrang op toewijzing 
Het toevoegen van een financiële check is niet verplicht, maar we raden het u zeker aan om te doen. We geven u voorrang op kandidaten die geen financiële check hebben toegevoegd. Met een financiële check vergroot u dus de kansen op een nieuwbouwwoning. Als er meer kandidaten met een financiële check een eerste voorkeur hebben voor een bepaald bouwnummer, dan zullen we een loting toepassen of de woning toewijzen aan de beste kandidaat.

Voorkom teleurstelling 
Met een financiële check willen we voorkomen dat u zich onvoorbereid inschrijft voor woningen die voor u financieel niet haalbaar of niet verantwoord zijn. We zien helaas nog (te) vaak dat we woningen toewijzen aan kandidaten waarvoor de aankoop financieel niet haalbaar is. Die teleurstelling willen we u besparen.

Meer zekerheid 
Daarnaast hebben we nog een ander gedeeld belang. Meestal is het zo dat de snelheid van de verkoop mede bepalend is voor de start van de bouw. Des te sneller we het project verkopen, des te groter de kans dat we ook sneller kunnen starten van de bouw. Vandaar dat we onze woningen het liefst toewijzen aan kandidaten waarbij de kans groot is, dat ze de woning ook kunnen betalen. 
 

51.588540088722, 4.9061680543434